Training

Trainingen in het voortgezet onderwijs

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bied ik trainingen aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om onderwerpen als vermijdingsgedrag, stress, onzekerheid, grenzen, faalangst of perfectionisme. Zaken die een grote invloed hebben op het welzijn en de beleving van leerlingen en doorwerken in de schoolresultaten. Na aanmelding vindt een intake plaats met de leerling en zijn of haar ouders om te bepalen of de desbetreffende training geschikt is.

De trainingen zijn praktisch en ervaringsgericht. Er wordt veel geoefend met spelvormen of met het uitspelen van bestaande situaties die spannend zijn. In een veilige omgeving krijgen leerlingen zo de ruimte om zichzelf beter te leren kennen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

In samenspraak met de leerlingen worden ook specifieke thema’s uitgewerkt. Hier doe ik een beroep op de eigen wijsheid van de leerling. Wat weet jij al, over dit onderwerp en over jezelf? En dat is vaak meer dan gedacht. Dat wordt dan direct zichtbaar. Het is heel mooi om te zien hoe jonge mensen groeien als ze beseffen dat ze daarop mogen vertrouwen.

De ervaring leert dat er na afloop vaak een of twee wezenlijke zelfinzichten zijn, waarmee ze echt zelf verder kunnen. Hierdoor stappen ze met iets meer zelfvertrouwen de wereld in. En laat dat nou net genoeg zijn om dat wat je lastig vindt, toch te doen. Fouten en plezier maken mag!

Een greep uit de trainingen van de afgelopen jaren:

LEF- training omgaan met onzekerheid

Leren omgaan met Faalangst

Laat Je (niet) Kennen

Sociale Vaardigheidstraining

Assertiviteitstraining

Relax, effe chillen!

Verleiding Genoeg!

Bent u schoolleider en wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

Stemexpressie

De stem is een prachtig middel om je uit te drukken. Het is niets verhullend. Of je het nu wilt of niet, die zenuwen, de vreugde, de boosheid of onzekerheid, je stem geeft het prijs. Het is een menselijk gegeven: we verlangen ernaar om uit te drukken wat er in ons leeft en tegelijkertijd roept het vaak schaamte en oordelen op om ons zo kenbaar te maken.

De stem is een krachtig en kwetsbaar instrument. Als je er niets meer tussen zet, is er een directe verbinding met de ziel. Dan ben je zichtbaar en hoorbaar. Hoe bevrijdend dat is, kun je zelf ervaren in deze nieuwe dag workshop:

Je stem laten horen                                                                                 

Ontdek de bevrijdende kracht van je stem. Voor iedereen die zijn stem wil laten horen, voorbij de schaamte, voorbij de oordelen over goed en slecht, mooi en lelijk, of wat gewenst is en wat niet. Mag het zo vals aan een kraai, zo kwetsbaar als je bent, of zo krachtig dat je het niet durft te geloven. Voor iedereen die wil zingen of een verlangen heeft om zich uit te drukken, maar dat toch niet voluit doet.