Training

Trainingen en workshops in het voortgezet onderwijs

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bied ik trainingen en workshops aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om onderwerpen als vermijdingsgedrag, stress, onzekerheid, grenzen, faalangst of perfectionisme. Zaken die een grote invloed hebben op het welzijn en de beleving van leerlingen en doorwerken in de schoolresultaten. Na aanmelding voor een training vindt een intake plaats met de leerling en zijn of haar ouders om te bepalen of de desbetreffende training geschikt is. De workshops zijn meestal facultatief.

De trainingen zijn praktisch en ervaringsgericht. Er wordt veel geoefend met spelvormen of met het uitspelen van bestaande situaties die spannend zijn. In een veilige omgeving krijgen leerlingen zo de ruimte om zichzelf beter te leren kennen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

In samenspraak met de leerlingen worden ook specifieke thema’s uitgewerkt. Hier doe ik een beroep op de eigen wijsheid van de leerling. Wat weet jij al, over dit onderwerp en over jezelf? En dat is vaak meer dan gedacht. Dat wordt dan direct zichtbaar. Het is heel mooi om te zien hoe jonge mensen groeien als ze beseffen dat ze daarop mogen vertrouwen.

De ervaring leert dat er na afloop vaak een of twee wezenlijke zelfinzichten zijn, waarmee ze echt zelf verder kunnen. Hierdoor stappen ze met iets meer zelfvertrouwen de wereld in. En laat dat nou net genoeg zijn om dat wat je lastig vindt, toch te doen. Fouten en plezier maken mag!

Een greep uit de trainingen van de afgelopen jaren:

LEF- training omgaan met onzekerheid

Leren omgaan met Faalangst

Laat Je (niet) Kennen

Sociale Vaardigheidstraining

Assertiviteitstraining

En de workshops :   

Toets vrees sessies

After lockdown sessies

Relax effe chille!

Verleiding genoeg!

  

Bent u schoolleider en wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

workshop Stemexpressie

De stem is een prachtig middel om je uit te drukken. Het is ook een heel verbindend instrument. Zowel naar binnen als naar buiten toe. Iedereen kan het: zich laten horen, klank geven, zingen, echt waar!  Zodra je loslaat dat het ergens aan moet voldoen gebeurt het (en iedereen die wel eens zingt heeft het ervaren): je wordt er vrolijk van. 

Samen zingen is verbindend. En ontwapenend.  Wil jij met je team of met je koor eens ervaren hoe het is om te improviseren met je stem en vandaaruit ook samen te zingen? Omdat het fijn is om te doen, omdat het iets losmaakt, omdat het verbindend is, zowel naar binnen als naar buiten. 

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.