Wie ben ik

“Jij leeft met heel je hebben en houden” kreeg ik laatst te horen. En eigenlijk klopt dat wel. En wat vond ik dat soms ook lastig in mijn leven. Ik was verlegen en tegelijkertijd knalde de levenslust overal doorheen!

Ik ben Myra Wortman. Van oorsprong maatschappelijk werker, gefascineerd door de taal van het lichaam en de kracht van de stem. Ik heb inmiddels 20 jaar een relatie en ben moeder van 2 kinderen. Ik ben coach, zoeker, zangeres, enthousiast, vol levenslust en ook verlegen en bescheiden. Ik hou van zingen en ik geniet ervan om anderen de gelegenheid te bieden hun stem te laten horen, op wat voor manier dan ook.

Het wezen van iemand zien, dwars door alle beschermlagen heen, dat is mijn kracht. Het besef dat er achter al die lagen weerstand altijd een mens verborgen zit, een levende ziel die gehoord en gezien wil worden. Dat raakt me. Het is mijn drijfveer om dit werk te doen.

Ik heb zelf echt opnieuw moeten leren luisteren naar mijn eigen wijsheid. Die subtiele stem in mij die zachtjes fluistert en mij de weg wijst. Van daaruit te leven en te werken, vraagt om moed en overgave. Telkens weer. Inmiddels weet ik dat ik juist dan ervaar hoe fijn het is om echt contact te hebben, hoe fijn het is mijn volle kracht te leven, hoe fijn het is te doen wat heel dicht bij mij ligt.

Geleerd en gedaan

Ik studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Bij het ITIP volgde ik De Driejarige Opleiding en de Energetische Basisopleiding.

Ik ben regelmatig gastbegeleider in de opleiding of in retraites van het ITIP, als het gaat over creativiteit, vrijer worden in de vorm, stemexpressie of het zingen van mantra’s. www.itip.nl

Ik ben zangeres in de Groningse rockband Kill Your Darlings. www.killyourdarlingsband.com Het creatieve maakproces en de podiumervaring die ik hier heb opgedaan, zijn van grote invloed op het werk dat ik nu doe. Ervaringsgericht, het leven als leerschool!

De cursus Onbeperkt Ontspannen voor Jongeren, met inzicht in non-dualiteit, volgde ik bij Pia de Blok, je zou het nu Mindfulness noemen. De praktische oefeningen gebruik ik veel in de coaching van leerlingen. Ik heb er zelf trouwens ook veel aan gehad. Wat mij betreft basismateriaal voor ieder mens om te kunnen functioneren in een complexe maatschappij.

Ook heb ik veel aan de periode dat ik ambulant begeleider was voor (jong) volwassenen met ad(h)d, of autisme. Het maakt dat ik kennis heb van diagnostiek, maar er ook door heen kan kijken. Ik heb geleerd aan te sluiten bij een persoonlijke leerstijl, duidelijk te communiceren en praktisch te werken.