Myra Wortman

Ik ben Myra Wortman. Ik woon in Haren met mijn man Harm Jaap en onze 2 kinderen.  Al tijdens mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening viel het me op dat de taal van het lichaam zo rijk aan informatie is . Wat heeft dat lichaam te vertellen? Hoe kun je dat lichaam ‘lezen’? Wat gebeurt er als je er werkelijk naar luistert?  Dat fascineerde mij.

Mijn werk gaat over bezieling. Over je werkelijk verbinden met het diepste dat je kent. Luisteren naar je innerlijke stem. En dat volgen tot in de dagelijkse praktijk. De toegangswegen waar ik gebruik van maak voor contact met die innerlijke stem, zijn de taal van het lichaam, de verbindende en helende kracht van de stem en de beeldtaal van de dromen.  

Het wezen van iemand zien, dwars door alle beschermlagen heen, dat is mijn kracht. Het besef dat er achter al die lagen weerstand altijd een mens verborgen zit, een levende ziel die gehoord en gezien wil worden. Dat raakt me. Het is mijn drijfveer om dit werk te doen.

Geleerd en gedaan

Ik studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Bij het ITIP volgde ik De Driejarige Opleiding, de lichaamsgerichte Energetische Opleiding en de Dromenopleiding.  Ik ben op dit moment co-begeleider in het Persoonlijk Traject, een van de opleidingen van het ITIP. Ik verzorg ook de zang in sommige retraites van het Itip  www.itip.nl

De afgelopen jaren had ik een praktijk in ’t Nije Cruys gebouw in Haren. Ik werkte daar ook vanuit de WMO Basiszorg van de gemeente Haren. Sinds kort heb ik een praktijk aan huis. Het is een prachtige, natuurlijke ruimte geworden met een goede akoestiek. Ik verheug me er heel erg op om hier mijn werk voort te zetten!

Ik ben 7 jaar zangeres geweest van de Groningse rockband Kill Your Darlings. Nu is er een nieuwe band, vol in ontwikkeling en nog zonder naam. Het creatieve maakproces en de podiumervaring die ik als zangeres heb opgedaan, zijn van grote invloed op het werk dat ik nu doe. Van binnen naar buiten, uitdrukking geven aan je innerlijke stem in de praktijk.

De cursus Onbeperkt Ontspannen voor Jongeren, met inzicht in non-dualiteit, volgde ik bij Pia de Blok, je zou het nu Mindfulness noemen. De praktische oefeningen gebruik ik veel in de coaching van leerlingen. Ik heb er zelf trouwens ook veel aan gehad. Wat mij betreft basismateriaal voor ieder mens om te kunnen functioneren in een complexe maatschappij.

Ook heb ik veel aan de periode dat ik ambulant begeleider was voor (jong) volwassenen met ad(h)d, of autisme. Het maakt dat ik kennis heb van diagnostiek, maar er ook door heen kan kijken. Ik heb geleerd aan te sluiten bij een persoonlijke leerstijl, duidelijk te communiceren en praktisch te werken.  de